C.S Lewis

 När jag öppnade en bok som jag ska börja läsa, var detta det första jag såg. Jag fastnade för det och tyckte verkligen att det var bra sagt! Peace gott folk!

I'm happy today

Jag är så glad idag! Jag hade sovmorgon och kunde sova i 10 timmar, det gick bra i skolan, fick träffa min efterlängtade vän, hade en grymt skoj idrottslektion och snart är det helg där det kommer hända så otroligt roliga grejer! Denna kväll består av plugg (SO, som faktiskt är kul!). Ska ta och plugga vidare nu, ni får ha en bra kväll! 
 

Tävlar hos fotogeniquee

Jag är nu med i en till fototävling, men denna gång hos FOTOGENIQUEE! Temat är: en bild du är nöjd med, och det var ett väldigt roligt tema enligt mig! :) 
Priserna är: Presentkort på http://www.kamda.se/ (10kr x Antal deltagare) Här finns t.ex. reflexskärmar mm. 
                   $ 50 Presentkort på http://www.sheinside.com/ + halsband
                   $ 50 Presentkort på http://www.sheinside.com/ + halsband
 
Vill ni också vill vara med och tävla? Klicka här för att komma till inlägget! Här ovan är bilden jag tävlar med! 
 
 
 
 
 

Colourful


www.adelagordon.devote.se

Mina sköna bönor, jag tycker ni ska ta och kika in denna coola tjejs blogg! Adela heter hon, och har en supercool stil som hon gärna delar med sig av på sin blogg. Värt ett besök helt enkelt. 
 
Klicka HÄR  för att komma till bloggen! 
Klicka HÄR för att se bilder på hennes fina outfits!
 
 
 

Tillbaka imorgon

Hej allihopa! Uppdateringen har varit dålig, men imorgon (eller idag egentligen eftersom
att klockan är efter midnatt) kommer jag gå på en liten festival i stan, och då får kameran såklart hänga med! Jag har oxå lite andra roliga fotoprojekt framför mig… Ni får veta när ni får veta! Godnatt vänner.


En svartvit stad



Idag tog jag en promenad med kameran runt halsen. Medan jag gick fick jag en ide´ om vilken typ av bilder jag ville ha. Lite sådär ödsliga, svartvita, enkla bilder, med kanske lite annorlunda kompositioner. Det blev ungefär som jag hade tänkt mig faktiskt!
 
Jag har haft en toppendag idag, och jag känner verkligen att min inspiration och blogglust är på topp :) Hoppas allt är bra med er! KRAM♥

Cabello



Dessa bilder tog jag på vackra Elin i somras, de var i färg från början och jag hade knappt tänkt på att jag hade dem. Men så plötsligt så kom jag på att jag kunde prova göra dem svartvita, och så vipps! Med lite kontrast och ljus blev det riktigt bra bilder, om jag får säga det själv. Blir nog två nya favoriter! Peace

Konstrast


En hairdonut i mitt hår

Nu kan jag äntligen ha en så kallad hairdonut i mina kära dreadlocks! Har tänkt på det ett tag och så idag när jag provade så funkade det! 
 
 

En söndag i september

Myssöndag idag♥ Hoppas ni oxå har haft en bra helg allihopa, precis som jag!
 




 
 

Egna Energy Bars

Tänkte tipsa om ett recept på jättegoda energy bars som går att göra helt själv! Vi gjorde såna i skolan innan våran fjällvandring och nu idag har jag gjort här hemma. Toppen som kakor och energi före och efter träning. Så är det enkelt och går rätt snabbt oxå! :)
 
 
Ugn: 175°
12 eller 24 stycken 
 
  • 100g smör/margarin
  • 1dl socker
  • 1msk ljus sirap 
  • 5dl havregryn
  • 50g torkad frukt (aprikos, papaya eller annat) 
  • 1/2dl russin
  • 1/2dl grovhackade nötter
  • 1/2tsk kanel 
  • 1msk vetemjöl 
(Jag följde inte receptet helt med måtten på nötterna och frukten, man kan hofta lite)
 
Gör såhär: 
  1. Sätt på ugnen. Mät upp smör/margarin, socker och sirap i en kastrull. Sätt den på svag värme tills fett och socker har smält. (om man låter det bubbla lite så blir det kolaaktit och kakorna håller ihop bättre) 
  2. Blanda havregryn, hackad torkad frukt, russin, hackade nötter, kanel och vetemjöl i en bunke. Häll över det smälta fettet och blanda! 
  3. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform (ca20x30cm). Bred ut "smeten" på plåten och pressa ner den ordentligt (glöm inte hörnen!!) 
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Tryck till blandningen igen och låt svalna lite. 
  5. Ta upp papperet med kakan på och markera hur stora kakorna ska vara. Låt dom kallna och skär sen loss dom! Förvara i en burk. 
  6. Ät och njuuuut!
 
 Klicka på bilderna för att se dem större. 
 
 
 

Lite grönt

Imorse var det en väldigt fin morgon, och jag gick ut för att ta lite bilder. Det gick väl bra tycker jag, tills jag insåg att jag gått ut med mina innegympadojor... Provade dom för att jag skulle iväg till gymmet och glömde att ta av mig dom när jag gick ut i det jätteblöta gräset. Jag tror att jag är senil, alltså jag menar allvar. Här i veckan glömde jag cykeln på stan oxå (!) Men men, jag e´ glad ändå! Hoppas ni får en fortsatt trevlig lördag allihopa! 
 
Här är bilderna som jag hann ta innan jag upptäckte vad jag hade på fötterna :) 


 
 

Något jag saknar

Jag saknar URKULT. Lyssnar på musik därifrån och tänker tillbaka ♥ 
 

Kraft




Fredagen den fjortonde september

Hörrni, nu är det fredag igen! Härligt. Min fredag har varit bra, vanlig skoldag som avslutades med skolfotografering. Min kväll har bestått av 1,5h yoga och mys med familjen! 
 

RayBan & SunPocket

Här om dagen när jag och mamma rensade lite i förrådet, hittade vi ett par riktiga RayBan-solglasögon och ett par skrikrosa SunPockets! Gissa om jag blev glad när jag fick dem? ♥
 

Med senilsnöre och allt! Det kan jag behöva! 

Fototävlingen- Resultat

Som ni flesta säkert vet så deltog jag i en fototävling nu i somras, med tema djur. Nu är den avslutad och jag vet vilken placering jag kom på! Jag slutade på plats... 14! (det var över 1200 som deltog)
Jag är otroligt stolt och glad över min placering, och det är  tack vare er som det blev så! Jag önskar jag kunde ge er alla som röstat en varsin kram eller något, så ni verkligen fick veta hur mycket jag uppskattar att ni lagt en eller flera röster på MIG! Priset har jag inte fått än, men jag ska självklart visa er det när jag fått det. 
Så, nu säger jag TACK  igen till er, ni är så himla bäst!!♥
 
Jag kan väl visa bilden igen som jag tävlade med, och även om jag tycker att den är lite uttjatad av mig själv så måste man ju tacka modellen oxå. Tack du lilla nyckelpiga! 

En typisk Tekla

Dessa kläder trivs jag otroligt bra i! Sådär lagom slappt, bekvämt och snyggt. Det känns som detta är ganska mycket jag! En typisk Tekla helt enkelt. 
 

Röda manchestaerbyxor- HM | Skjorta med huva- Bik Bok | Sjal- Gina Tricot | Jeansjacka- HM

- - -

Nu är jag hemkommen från en skoldag. Första dagen i veckan är avklarad, och nu är det bara att gasa på resten av dagarna! Sista lektionen gör så att måndagen blir rätt bra ändå, veckans bildlektion. Men det är något jag funderar över, och inte riktigt kan släppa. Jo, t.ex. matte och no har vi nästan varje dag, men bild, det har vi bara 1h i veckan! Förstår ni, 1h i VECKAN! Man hinner inte mycket på den tiden när det gäller ett estetiskt ämne...  Min familj har hört detta tusen gånger, men jag förstår inte hur mycket alla än försöker förklara.
 
Jag säger inte att man inte ska ha teoretiska ämnen, för jag förstår mycket väl att det är väldigt viktigt och användbart. Jag menar bara att för mig (och för många fler) ÄR de estetiska ämnena som bild, slöjd, drama och musik minst lika viktiga, och vi får då inte chansen att utöva dem så mycket som vi vill. Det är som att det estetiska inte är lika mycket värt som det teoretiska, och det stör mig. Alla borde få tid att göra det man är intresserad av och vill utveckla mer, oavsett vad det handlar om. 
 
Nej nu ska jag sluta skriva snart, men jag behöver bara säga det här väldigt ofta, för det är en sak som jag verkligen tycker är riktigt kasst rent ut sagt! Bilden här nedanför är en bild som jag älskar. Den visar precis hur jag tänker. Vilken hjärnhalva tror ni är mest utvecklad på lilla mig? :)
 
 
 
 
 

Du kan hitta mig i mörkret




Min helg

Denna helgen har varit härlig! Jag har bara gjort massa saker som jag har känt för att göra, och sånt gillar jag. Idag blev det en paddeltur med Ma&Pa, mys ♥




Bilderna är tagna och redigerade med iPhone!♥
 
 

En härlig resa

Nu är jag tillbaka efter några superhärliga dagar i fjällen med den bästa klassen som finns! Jag har skrattat, lagat mat, vandrat med tung ryggsäck, haft ont här och där, suttit vid brasan, legat i tältet och nästan blåst bort. Det var så mysigt och klassen kommer så mycket närmare varandra på sådana utflykter♥ 
 


 

Tidsinställt-påväg hem

När ni läser detta sitter jag (förhoppningsvis) på bussen påväg hem från Grövelsjön, säkert helt utslagen och trött! Men, förhoppningsvis har jag överlevt vandringen!♥
 
 
 
 
 
 
 
 
Soceity- Eddie Vedder
Long Nights- Eddie Vedder 
 

Det har blivit en del musiktips här på slutet, vad tycker ni om det? Bra eller dåligt? 

Kom änglar

Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvet'
och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna

O jag somnade den natten i tron på att allt var en del
i en kärlekshistoria
men det visa' sig dagen därpå att jag hade gjort fel
när jag gav dig en gloria
Och den stund som jag kände som nära var blott alvedon
och dom himmelska ben som jag ville förtära dom gick
där ifrån

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Och du somna' den natten så vaken och drömde om allt
som vi kunnat göra
O om någon som vill ge dig värme när allting känns kallt,
o om nån att beröra
Och jag kunde ha gjort vad som helst för att höra den tanken
men själv låg jag tyst i min säng och så frälst av den farliga branten -
jag liksom föll över kanten

Så kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Och den jävligaste stunden i livet var den när du gick
och allt var förlorat
O där satt jag med mina grön-bruna ögon och såg med blåögd blick
allt jag hade förstorat

För så kom änglar och ta mig till henne och ge mig en chans
för jag tror att snart brinner ett hjärta för henne någon annan stans

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
här sitter jag och baddar såren med salt
det går åt helvete med allt

Men den vackraste stunden i livet var den när du kom...
 

Text: Lars Winnerbäck. 
 
En av de finaste låtarna som finns! Värd att lyssna på.

om ett gott skratt förlänger livet är jag odödlig

Vi är så fula på de här bilderna att vi nästan är lite söta! Eller vad tycker ni? 
 



Taggad till 1000

Imorgon är det dags, som vi har planerat och förberett!! Jo imorgon åker jag med min kära klass till Grövelsjön och vandrar, vi kommer komma hem på torsdag (alltså är vi borta i två nätter). Jag är supertaggad och speedad men oxå väldigt nervös, för vi ska bo i tält, laga maten själva osv. Men, det blir säkert dunderkul :) Kommer göra ett/två tidsinställda till er! 
 




Sharp

Hittade en bild som jag fortfarande älskar. Den är stilren, enkel och skarp. Lotta står för de fina ögonen!


RSS 2.0