Details

Tjena! Detta tis fick jag från http://linafoto.blogg.se/. Hon hade tagit kort på detaljer utanför sitt hus, och tänkt på linjer:) Gjorde det jag med idag, blev faktiskt RIKTIGT nöjd! Speciellt när det blev i svartvitt:)

In the sunlight

Hejsan! Denna bild tog jag igår. Jag håller på att kolla runt på objektiv som vanligt... Nu har jag hittat ett tamron, lite dyrt men vi får se hur det blir :)

Makro, vidvinkel och teleobjektiv

Du verkar veta en del om olika objektiv och sånt, jag funderar på att köpa nytt objektiv men vet inte om ja ska ha ett makro, vidvinkel eller tele, vad är skilnaden? :)


Svar: Tjena:) Jag vet inte så mycket, men jag ska försöka berätta om de olika sorterna:)


Makroobjektiv: Ett makroobjektiv använder man till makro (som man kanske förstår). Makro betyder litet, alltså kan man fota små saker som insekter och växter! Makroobjektiv är ofta ljusstarka, vilket ger möjlighet till kortare skärpedjup och längre slutartider och då oxå ljusare bilder! Därför kan även makroobjektiven vara bra till porträtt:) Dessa objektiv är ofta fasta, alltså kan man inte zooma med dem.

Vidvinkelobjektiv: Med ett vidvinkelobjektiv får med mycket i en bild, även långt ut på sidorna. Man kan få med både det man ser när man tittar rakt fram, och det man ser om man tittar åt sidorna:)
Det har ett stort skärpedjup, alltså blir både förgrunden och bakgrunden skarp! Ett vidvinkelobjektiv tror jag passar till bland annat landskapsfotografering.

Teleobjektiv: Om man vill förstora upp bilden mycket är det teleobjektiv som man ska ha. Man kan alltså stå längre ifrån motivet men ändå komma nära! Det kan tex vara bra när man fotar sport, djur eller annat som man inte kan/vill komma så nära :) Många proffsfotografer har gigantiska teleobjektiv och de är inte billiga... Men man kan säkert hitta lite billigare oxå.

Hoppas att det var ett bra svar, och att du hittar ett objektiv:) Själv ska jag nog snart slå till på ett makroobjektiv!:) Här nedanför är lite olika objektiv.
  1. Makro
  2. Vidvinkel
  3. Tele
  4. Makro
  5. Vidvinkel






Fredag

Hejsan:) Idag har jag paddlat forskajak! Det var jätteroligt verkligen:) När jag kom hem tog jag en eftermiddagstrip till affären och köpte en tidning och en chokladkaka. Så nu har jag något och läsa, och något att äta :) Ikväll blir det kräftskiva och jag tar med kameran!

The owl

Tjena! Redigerade lite nyss :) Idag har jag kollat på ett macroobjektiv på Foto A Bild! Ett Nikon 40mm macro... Fick prova lite och det kändes bra, kostade runt 2500 kronor... Jag ska fundera och kolla runt på lite fler olika objektiv:)
Kraam ♥

Skola igen

Ja allihopa. Nu är skolan igång och bloggningen blir sämre... Men det är väl så det är antar jag!
Igår såg jag filmen Jag saknar dig. Den var helt klart den bästa och sorgligaste filmen jag har sett... Den är verkligen värd att se! :)

Isadora lipstick

Hejsan:) Igår kväll/natt när jag skulle gå och lägga mig började jag fota i en "ministudio". Jag letade på ett gammalt läppstift och fotade det lite:) Jag änvände mig av en skrivbordslampa och en hemmagjord reflexskärm:) Nu har jag redigerat en bild lite och tänkte visa den bästa! Om ni vill kan jag även visa hur "studion" såg ut framöver... Jag vet att de flesta av er har börjat skolan, våran skola börjar ikväll, då har vi upprop och så får vi fika på skollgården efteråt! :)

FLOWER POWER

Hejsan:) Fotade en blomma idag, som jag faktiskt har planterat själv :)

De röda vantarna och jag


Tävlar om biobiljetter

Hejsan! Jag är med och tävlar om biobiljetter till filmen Jag Saknar Dig till mig och en kompis eller någon som betyder mycket för mig! Det är svårt att välja vem jag ska skriva om, men jag tror jag har bestämmt mig!
Jag skulle vilja gå på denna film med min älskade kompis LOTTA!! Hon är verkligen en underbar människa som jag tyvärr är med allt för sällan. Jag har inte träffat henne på hela sommaren och jag saknar henne så jag håller på att dö! Lotta är en tjej med underbara kramar och som man kan prata med om vad som helst! Man skrattar alltid när man är med denna tjej, men man kan även gråta lite, eller bara snacka om allt möjligt. Vi går i samma klass, men träffas ganska sällan utanför skolan... Det beror på att denna tjej är en superduktig simmare och simningen tar upp mycket av hennes fritid! Men aldrig att hon gnäller på att hon är trött eller något, hon har alltid humöret uppe och ställer upp för alla. Om vi fick gå och se på denna film tillsammans, skulle jag bli superglad. Hon är värd en biobiljett, eller nej, hon är värd 1000000000 gånger mer än en biobiljett!! Men det skulle vara toppen med en dag med Lotta, den underbaraste Lottan i väärlden!

Hoppas att du ser detta Lotta, älskar dig min fina, söta, fantastiska MACKA! ♥

Om ni oxå vill tävla om biobiljetter kan ni gå in på denna sida! Kraam <3

Money Maker "Mimmi"

Hejsan:D Det har blivit lite hästigt här på bloggen nu känner jag! :) Men hästar är ju kul, eller hur?
Detta är Elins häst Money Maker (Mimmi), jag och Elin har ju sommarstuga brevid varann så vi har varit tillsammans hela sommaren. Men imorgon åker hon hem, och på lördag åker jag, sedan är det bara söndag kvar. För på måndag börjar vi skolan igen :S <3

Den älskade islänningen Alfur

Här är min plutt från ridskolan.Nu har jag inte träffat honom på jättelänge och jag saknar honom otroligt mycket!! Snart drar terminen igång och jag ser verkligen fram emot det!
ALLTID PIGG OCH GLA´
LITEN OCH SÖT
FINURLIG
UUUURSÖT
ROLIG



Puss på dig och alla andra islänningar i Botäkt! :)

Alicia på åkern

Tjena! Jag fotade ju Alicia i slutet på april, och de bilderna lade jag aldrig upp på bloggen! Men nu när jag kollar på bilderna ser jag att de är riktigt bra faktiskt:D Har redigerat denna bild nu...


Stol

Bilden är fotad i slutet på April.
Kram
/Tekla♥

Följ min blogg via Bloglovin!

Följ min blogg med Bloglovin
Kom ihåg att ni kan följa min blogg via bloglovin:D

Hemma

"Hemma"

I min kameraväska- VIDEO!

Tjeena! Spelade in detta klipp igår så det blir lite fel när jag pratar om tidigare inlägg... Men en liten video iallafall!! :D
Fin startbild som vanligt!

Gullig kommentar

eeeee///////' om Kameraringen!:
iiiih, :d
sjukt söt ring .. borde köpa^^
-
ville bara säga att du har en jätte fin & inspererande blogg, (:
KRAM, eelin

Svar: Ja ringen är riktigt söt! Åh tack så mycket, blir jätteglad av kommentarer ska ni veta! Och Elin, du har oxå en jättefin blogg:) (vi känner varandra lite genom skolan)

KRAAM Teklan

Sigma 50/2,8 EX DG MACRO NIKON

Sitter här och drömmer lite om detta objektiv som jag nyss hittade! För macro, men även bra till porträtt! Läser recentioner och det är nästan bara: Kanon! Superskärpa:) Hehe:) Inte i den dyraste klassen heller, kolla länken till netonnet HÄR!
Någon av er som har ett sådant? Vill gärna höra vad ni tycker om det isåfall! :)

Fototips- Ta vara på kvällssolen

Hejsan! Idag tänkte jag bjuda på ett litet fototips som jag kom på när jag fotade i kvällssolen vid en camping som jag och min familj bodde på förra veckan!:) Jag älskar att fota på kvällen när det är fint ljus:)
Själva tipset är egentligen bara att försöka få med ljuset på bilden, kanske lägga sig ner och ta i motljus?
(bilderna är nästan inte redigerade alls)
Här kommer ett exempel på hur man kunde ha tagit bilden:
Ja... Inte så kul enligt mig :P
Om man provar sätta sig ner och istället ta i motljus, på samma ställe, kan det bli så här:
En HELT annan bild:)
Det var mitt tips: Prova olika vinklar, och tänk på ljuset! Här får ni lite fler bilder från samma tillfälle, tryck på dem för att se dem större:)



Lilla Charlie

Nikon D80/ Nikkor 18-55mm /Redigering Photoshop Elements 7/ Foto och redigering: Tekla (jag)
'
Fotade lilla söta cavalier king charles spanieln Charlie idag! Redigerat lite i Photoshop Elements:)

Ctrl+I

Tjena! Nu är jag hemma igen efter en grym vecka:) Fick lov att redigera en bild på mig efter att jag sett LINAS fina bilder. Tryck HÄR för att komma till hennes inlägg med denna redigering! Jag gjorde inte lika noggrannt som hon, men jag tyckte det såg så kul ut!
För att göra en sådan här bild gör du så här (i photoshop):
  • Öppna bilden och duplicera lagret
  • Gör till svartvit på något sätt
  • Markera det område du vill "göra om"
  • Tryck ner Ctrl+I
Nu såg jag att bilden är suddig men men...

Frågor och svar

Hej kusinen! :)
Har lite frågor..

1. Vad är din favoritmat? Svåårt, tacos, grillat, kebeb:)

2. Favoritgodis? Lakrits, surisar :)

3. Favoritfärg? Guud vad svårt! Gillar grön... och Nästan alla andra färger :P

4. Tajta jeans eller lösa jeans (typ hängselbyxor)? Olika, men mest lösa, tex mina älskade hängselbyxor!

5. Vad brukar du göra en dag efter skolan? (om du inte har någon aktivitet efter, ridning typ!)
Jag hamnar ofta framför datorn, tyvärr... Annars går jag på stan, är med kompisar, eller FOTAR så klart!

Det var mina frågor, men jag kommer nog fråga lite mer framöver...

Puss!

Tack så mycket för frågorna (dom är ställda på blogresponse)! Jättekul att svara på lite frågor ibland :) Så tack så mycket kusinen!



5 saker ni (kanske) inte visste om mig

  • Jag älskar Morden i Midsomer!
  • Jag tycker att det är riktigt skönt att vara själv ibland:) Te.x på stan eller bara hemma själv efter skolan!
  • Jag blir Lycklig av att dansa:)
  • Jag blir galen när jag ser små barnkläder, skulle kunna köpa upp en hel affär med små söta tröjor och byxor :)
  • Jag tycker inte om NO! Däremot älskar jag Svenska:)

Lite onödig fakta om mig! ;D

Vad ska man ha för rubrik till en bild på en visp som vispar en smet?

Hahahaha, sämst rubrik, men jag måste bara lägga ut denna bild som jag tog när jag bakade;) Nu är vi på väg att åka, men jag gjorde faktiskt 2 stycken tidsinställda inlägg, lite frågor och svar mm! Ha det nu toppen:)


Imorgon åker vi

Tjoo! Imorgon åker jag och min lilla familj iväg tills på söndag! Vi ska gå någon klätterled och sedan ska vi på en festival i Ångermanland som heter URKULT! Jag ska försöka göra i alla fall ETT tidsinställt inlägg åt er! <33

RSS 2.0