Smoothie

Hej! Hoppas ni mår bra där hemma, jag mår toppen! Jag tänkte bara säga att från fredag till nästa fredag kommer bloggen vara ganska så ouppdaterad, för det kommer en tjej från spanien och ska bo här då! :D Vi har fullt med aktiviteter hela veckan så jag kanske bara mobilbloggar någon gång. Nu till en helt annan sak, jag gjorde en smoothie till mellanmål idag, den blev ganska god faktiskt! Brukar inte lyckas så bra med mina smoothies men denna blev helt ok i alla fall :)
Pussn♥

Vårbilder

Även om jag gillar vintern jättemycket, kan man behövas piggas upp lite med sommar/vårbilder ibland! Då inser man hur härligt det egentligen är♥ Hittade några bilder från en så grymt härlig helg i våras, två dagar innan min födelsedag, solen sken och jag och mamma och Malte var vid sjön och åt och lekte charader. Minnen♥

Meanwhile in the forest...

Detta är nästan det roligaste jag sett i hela mitt liv! Jag dog av skratt.

Kärleksläger♥

Hej! Som ni vet har jag varit på konfirmationsläger under helgen, och jag har haft det så sjukt grymt! Skrattat och stojjat med konfagruppen, lekt, sjungit och dansat runt! Temat för lägret var kärlek, och det var ju gulligt:) Men nu är jag trött som en gris, för det blev ju inte precis en tidig kväll igår om man säger så... Jag kan visa några bilder (fula blixtbilder) från igår kväll, puss!

Mys ♥

Konfirmationsläger

Hej på er! Jag ligger nu på en tunn liten madrass i en stor sal med konfagruppen! Vi har det jättemysigt och roligt! Ska upp om ca 6 timmar och då blir det gudstjänst i kyrkan där jag ska läsa någon "dagens bön" högt för hela församlingen:P Ska försöka sova lite nu snart! Puss


Tekla x2

Nämen, är det två Tekla helt plötsligt?

Egen bokeh

Hej på er sötnosar! Jag tog lite egna bokehbilder i Stockholm, och för er som undrar hur man gör så är det så här:
  • Ställ in kameran/objektivet på Manuell fokus.
  • "Sikta" mot en eller helt flera ljuskällor (tex, ljustake, ljusslinga)
  • Vrid på "fokusringen" så att ljuset är UR FOKUS!
  • Tryck av!
Vipps så har ni en bokhebild! Sedan går det att göra tex hjärtan på något sätt också, men det har jag inte provat ;)

Beautiful girl

Foto: Jag | Redigering: Jag | Modell: Agnes
Två till bilder från den spontana fotograferingen som jag och Agnes hade i hennes badrum i helgen! Tyckte bilderna blev lite coola faktiskt ♥

Tekla tipsar...

... om Laleh! Min favorit just nu! Grymma låtar och grym röst har hon, är helt klart värd att lyssna på. Bra redigeringsmusik ;) Bästa låtarna:
  • Forgive but not forget
  • Ängeln i rummet
  • Invissible
  • Live tomorrow
  • Bostadsansökan
  • Storebror
  • Kom Tilda
Lyssna på de låtarna vettja!

Fjorton år och fotogalen

Denna text har jag skrivit till en uppgift jag hade i skolan, och nu tänkte jag att ni skulle få läsa den! Hoppas ni tycker om den♥



----------------------------------------------------------------------------------------------------



Fjorton år och fotogalen. Foto för mig är ett sätt att förmedla något. Det är det jag vill göra med mina bilder, förmedla en känsla. Det kan vara sorg, glädje rädsla eller något helt annat, bara man känner att det är något med bilden som man börjar tänka kring.

 

Bilden här bredvid är just en sådan bild som triggar igång mig. Den sortens bild ger mig     enormt med inspiration, och ett bra exempel var man kan hitta fler sådana bilder är hos Nygårdsanna. Deras kataloger är som en god godis för mig. Jag vill ta fram kameran direkt, gå loss med ljus och komposition, och försvinna in i min lilla egna fotovärld, för den finns där någonstans, nästan hela tiden.

 

En helt vanlig, tråkig och grå dag kan jag ta kameran och gå. Gå någonstans, helt själv, bara kameran och jag. Fota lite saker på vägen, som växter, eller kanske något litet djur om jag har tur.

 

Men det är ändå människor som jag verkligen älskar att fota mest av allt. Man kan leka med känslor, och man har en hel värld av möjligheter. När jag gick en porträttkurs en gång, sa min fotolärare: ”Om man är porträttfotograf, måste man ta vara på möjligheterna man har, modellen kanske har haft en dålig morgon, då kan man inte tvinga den att le. Det kanske spöregnar eller är gassande sol, men man måste fortfarande göra det bästa av situationen.

Bilder där personen eller personerna skrattar, är ju bland de härligaste bilder som finns att titta på. Men samtidigt får man en annan känsla av att titta på en bild där personen ser ut att vara ledsen, fundersam eller allmänt nerstämd.

Känsla och inspiration är alltså två viktiga ingredienser för mitt fotointresse. Men det är också känslan av att skapa något. Känslan när man trycker på avtryckaren, tittar ner på skärmen och ser den - Den perfekta bilden! Bilden där ljuset är rätt, kompositionen är rätt, ALLT finns där. Den där känslan jag får när jag känner att jag har lyckats, den är underbar, oslagbar. Men för att man ska kunna känna sig duktig på det man gör, tror jag att man måste få feedback från andra också. Det tror jag är en viktig ingrediens, positiva kommentarer. Både kommentarer som bara berömmer, men också de med konstruktiv kritik. När jag får sådana vill jag bara fortsätta göra det jag gör.

 

Nu har jag berättat vad jag tycker är det viktigaste inom mitt största intresse. Jag vill fortsätta utvecklas och så småningom även jobba som fotograf. Jag drömmer nu om en egen fotostudio där jag kan hålla till och göra det jag älskar, fotografera och skapa.

 

 

 

Text och bild: Maja Jonsson (www.photobytekla.blogg.se)

 

 

 

 


Lite nytt

Hej på er! Jag har suttit suuuperlänge och fipplat med designen... Jag hittade nämnligen ett nytt tema som jag gillade men jag är så osäker på hur det blir ;) Så detta är en lite "mittemellandesign" eftersom jag funderar än så länge! Headerbilden är tagen av Agnes (checka in hennes blogg vettja)
Hoppas ni tycker designen är okej i alla fall! Puss♥

Statistiken

Godkväll på er! Jag tänkte bara säga att min statistik har raceat upp jättefort idag! Hela 69 unika besökare har tittat in och det är jätteskoj verkligen! Så hej på er nya läsare, hoppas ni håller er kvar och gillar min blogg och mina bilder! Puss på er alla.


Syster

Halloj på er! Jag är i Stockholm hos min fina "syster" Agnes. Vi har fixat hennes bloggdesign och jag har även fotat henne, i badrummet... Jag kan visa er en bild nu!

Mot Estocolmo

Hej på er! Nu rullar bilen snart iväg mot huvudstaden! Ska träffa "syster" och imorgon blir det att gå på den moderna versionen av dansföreställningen SVANSJÖN:) Jag fotar säkert i stan imorgon så bilder kommer! Kram på er bästa läsare.

Bloggar från iPhonen så bilderna är små!:)


Ny ring

Godkväll! Jag har precis kommit hem från Yogan, skoj måste jag säga! Idag köpte jag en fin ring från JC, där det var halva reapriset! Fick den för 17:- och det var ju inte så farligt enligt mig...
Så enkel men snygg! ♥

Nyfriserad

Tjena morsning! Idag har jag studiedag vilket är väldigt skönt måste jag säga... Men jag har faktiskt gjort några vettiga saker redan vilket är mycket ovanligt när det gäller mig! Jag har både sprungit (vilket var en nära-döden-upplevelse enligt mig, hehe) OCH städat buren till mina små monster till kaniner! Nu ska jag snart äta lite mat och kanske dra mig neråt stan en sväng :) Ikväll blir det YOGA igen! Igår klippte jag mig, ingen speciell frisyr utan helt rakt och bara topparna, en bra grund för dreads fick jag veta;) Så, det ser väldigt nyfriserat och rakt ut på bilden men det rufsar till sig snart igen, det kan jag lova!

Dreadlocks

Jag vill skaffa dreads. Men jag vågar inte. Fast jag vill. Men jag törs inte. Galet snyggt. Galet coolt. Men läskigt. Vad ska jag göra?

You with the sad eyes, don't be discouraged...


True colors:
"You with the sad eyes
Don't be discouraged
Oh I realize
Its hard to take courage
In a world full of people
You can lose sight of it all
And the darkness inside you
Can make you feel so small

But I see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful,
Like a rainbow"



Bästa låten just nu med Amanda Fondell ♥

Mini-Mimmi

Nu är Mini-Mimmi ute i mossan och vandrar igen... Hon håller på som en liten klätterapa hela tiden!

Mobilbilder

Hej mina sköna bönor! Jag tänkte för en gångs skull ladda upp lite mobilbilder här på bloggen! Älskar effekterna på Instagram (följ mig: Photobytekla). Så här kommer en liten bildbomb till er!
Följ mig på instagram där jag heter: Photobytekla ♥


Som ni kanske hörde var jag med på YOGA igår och det var riktigt roligt! En härlig men annorlunda träningsform♥




Yoga

I tre veckor framåt har vi som läxa i skolan att vi ska prova på minst tre nya aktiviteter (sporter) som vi inte gjort förrut. Imorgon ska jag och Lotta gör något spännande, vi ska på YOGA! Vi får nog se hur det går... Man är ju inte smidigast på denna jord om man säger så... Men det ska i alla fall bli jätteskoj och intressant. Jag berättar hur det var så snart jag kan.
Bilderna är från google men redigerade av mig!

Glädje

Jag tänkte bara säga hur glad jag är nu. Idag i matkön när jag stod och tog mat, kom en i nian fram till mig och sa ungefär såhär: "Jag följer din blogg, och du är jätteduktig att fota"♥Jag blev jätteglad! Nu när jag kollade på mina kommentarer såg jag att jag hade fått en av någon som kallade sig Ellen. Hon undrade om det var okej att hon la ut en bild på mig på hennes blogg, och jag tryckte på länken hon skickade. Då hade hon lagt till mig i ett inlägg om fem bra bloggar hon läser! Fattar ni vad glad man blir då? PUSS!♥
"en skärmdump från Ellens blogg!"

A N G E L S

Nu åker jag på julgranspludring♥
Puss bästa läsare!

Min fläta

Tänkte bara visa min fläta som jag gjorde imorrse:) Tyckte den blev lite fin! Malte fick ställa upp somfotograf för en gång skull.




Rädsla

"Rädsla"

Dessa bilder tog jag på Mimmi idag! Vi hann knappt börja innan det blev mörkt så bilderna är lite suddiga, men jag tyckte inte det gjorde så mycket. Jag tyckte bilderna blev läskiga :P Vad tycker ni?

iPhone 3GS

Godmorgon! Jag fick min pappas iPhone igår :D glad tjej här! Så nu kan jag blogga från min egen telefon! Men jag kommer inte börja vardagsblogga mer för det, det här är en fotoblogg och det ska jag försöka hålla mig till! Puss


Några favoriter från 2011

Här är några av årets favoritbilder! Jag har inte valt jättenoga men det är iallafall bilder jag är väldigt nöjd med!
Bilden på mig vid ladan tog Agnes:)
Puss

RSS 2.0